“Federale regering zal pact wel degelijk ondertekenen”, zegt fractieleider MR

“De regering gaat het (migratie)pact ondertekenen.” Dat heeft David Clarinval, de Kamerfractieleider van de MR, vandaag gezegd tijdens een interview op Bel RTL. “We weten dat de N-VA wroeging heeft, maar dat probleem zal ze intern moeten oplossen. Op ons niveau, zullen wij tekenen. België zal zich op dit vlak dapper tonen.” Volgens Clarinval, een partijgenoot van premier Charles Michel, is de MR bereid tot het uiterste te gaan. Gevraagd of de onenigheid over het VN-migratiepact een regeringscrisis kan veroorzaken, antwoordde Clarinval dat de N-VA “een verantwoordelijke partij” is en dat het haar slecht zal bekomen als ze de regering laat vallen over wat in feite “een regelgevend kader” is.

De Franstalige liberalen zijn “duidelijk bereid tot het uiterste te gaan”, zegt Clarinval, “jusqu’au bout”. “Als ik in eigen naam mag spreken, denk ik dat de N-VA voor zichzelf heeft uitgemaakt dat ze de druk moet opvoeren om haar rechterflank af te dekken. Dit is duidelijk een electorale strategie.”

Enkele kranten schrijven vandaag dat premier Charles Michel ondanks het verzet van de N-VA vasthoudt aan het migratiepact. Op het kabinet van de premier wordt op die berichten geen commentaar gegeven.

bron: Belga