Macron, Michel en Bourgeois plegen economisch overleg in Gent

Macron

In Gent zijn de Franse president Emmanuel Macron en koning Filip gearriveerd aan het stadhuis. Ze overleggen er met premier Charles Michel en Vlaams minister-president Geert Bourgeois over economische aangelegenheden in aanwezigheid van een reeks prominente CEO’s. De koninklijk-presidentiële delegatie wordt in Gent ontvangen door het gemeente- en provinciebestuur. Ze worden er ontvangen door burgemeester Daniël Termont, in aanwezigheid van het schepencollege en de Oost-Vlaamse deputatie. “35 jaar geleden bracht een van uw voorgangers onze stad een bezoek”, zegt Termont aan de Franse president. “François Mitterrand was aangenaam verrast door wat hij toen zag.”

Het bezoek begint met ruim een half uur vertraging, maar verloopt voorts zonder incidenten. Enkel een delegatie van Voorpost, die voor het stadhuis had plaatsgenomen, scandeerden enkele antibelgicistische leuzen.

Mitterrand omschreef Gent destijds als “een van de mooiste historische steden van Europa”, citeert Termont. “Een uitspraak waar we graag naar verwijzen”, aldus de Gentse burgemeester. “Ik hoop dat u even sterk onder de indruk bent.” Het hoog bezoek tekent daarop het Gulden boek van de stad.

Daarop trekken de koning en de Franse president zich terug in de collegezaal waar een rondetafelgesprek volgt met een aantal belangrijke CEO’s.

bron: Belga