Iljo Keisse en Elia Viviani klaren de klus in slotsprint ten koste van De Ketele/Ghys

Iljo Keisse en Elia Viviani klaren de klus in slotsprint ten koste van De Ketele/Ghys
Iljo Keisse en Elia Viviani klaren de klus in slotsprint ten koste van De Ketele/Ghys

Iljo Keisse en Elia Viviani hebben de 78e editie van de Gentse Zesdaagse gewonnen. Het Belgisch-Italiaanse duo totaliseerde 382 punten. In dezelfde ronde eindigden Kenny De Ketele/Robbe Ghys (374 punten) en Jasper De Buyst/Tosh Van der Sande (348 punten). Op één ronde volgden de Duitse wereldkampioenen Kluge/Reinhardt (233 punten). De Nederlanders Havik/Stroetinga werden vijfde in één van de spannendste edities van de Gentse Zesdaagse ooit. Drie teams begonnen in dezelfde ronde aan de afsluitende ploegkoers over één uur. Dat waren Keisse/Viviani (346 punten), De Ketele/Ghys (340 punten) en De Buyst/Van der Sande (324 punten). Van bij de aanvang kregen we een spervuur van aanvallen en bestookten de kanshebbers voor de eindzege elkaar fel. Even moest Iljo Keisse aan de kant met een zadel dat aan het zakken was. Na een halfuur hevige strijd zakte het tempo even. Tot de Duitsers Kluge/Reinhardt met de Nederlanders Havik/Stroetinga op jacht naar een ronde gingen. Daar slaagden ze in.

Het sein dan voor de andere drie koppels om het tempo de hoogte in te jagen en ook een ronde te pakken op de rest. Op 20 minuten van het einde demarreerden De Ketele/Ghys en kwamen zo alleen aan de leiding van het klassement. Niet lang daarna pakten onder meer Keisse/Viviani en De Buyst/Van der Sande ook een ronde waardoor ze op gelijke hoogte kwamen van De Ketele/Ghys. Laatstgenoemden gingen vervolgens terug jagen en kwamen weer alleen aan de leiding. Met nog tien minuten voor de boeg pakten Keisse/Viviani en De Buyst/Van der Sande ook een ronde waardoor weer alles te herdoen viel. Het zou dus uitdraaien op een puntenslag.

In de laatste 15 ronden probeerden De Buyst/Van der Sande nog een ronde te pakken, maar slaagden daar niet in. De laatste sprint zou alles bepalen en daarin was het duo Keisse/Viviani sneller dan de tandem De Ketele/Ghys. Keisse/Viviani volgen daarmee Kenny De Ketele/Moreno De Pauw op als eindlaureaten van de Gentse Zesdaagse.

Bron: Belga