Grijs begin van de week

Grijs begin van de week

Deze namiddag blijft het meestal grijs met slechts hier en daar een opklaring. Lokaal kunnen enkele buien vallen, die in de Ardennen een winters karakter krijgen. De maxima liggen tussen 1 of 2 graden in Hoog-België en tot 6 of 7 graden elders. De matige tot soms vrij krachtige noordoostenwind versterkt het koudegevoel, meldt het KMI. Morgen begint grijs, maar overwegend droog. In de loop van de dag stijgt de kans op enkele lichte buien, die in de hoger gelegen gebieden aanleiding kunnen geven tot smeltende sneeuw of sneeuw. Nabij de Nederlandse grens blijft het waarschijnlijk droog en kunnen de opklaringen wat breder worden. Maxima tussen 0 en +5 graden bij een matige tot soms nog vrij krachtige wind uit oostelijke richtingen.

Woensdag is het bewolkt en meestal droog weer. Soms valt er wat lichte regen of ten zuiden van Samber en Maas nog wat winterse neerslag, maar de neerslaghoeveelheden blijven beperkt. De maxima liggen tussen 3 en 7 graden bij een zwakke tot matige oostenwind.

Donderdag lijkt een droge dag te worden met vanuit het zuiden breder wordende opklaringen. We halen 4 tot 7 graden bij een meestal zwakke wind.

Vrijdag lijkt het opnieuw droog te zullen worden, met een afwisseling van brede opklaringen en wolkenvelden. Op het eind van de dag nadert vanuit het zuiden een depressie waardoor de bewolking dan wat toeneemt. De wind draait wat naar zuidelijke richtingen en het wordt iets zachter, met maxima tussen 7 en 10 graden.

De prognose voor het weer tijdens het weekend en daarna zijn nog onzeker. Het lijkt bewolkt en wisselvallig te zullen worden met perioden van regen. Overdag stijgen de temperaturen naar zo’n 8 of 9 graden in het centrum. ’s Nachts blijven de temperaturen over het algemeen enkele graden boven het vriespunt.

bron: Belga