Defensie houdt donderdag Gemotoriseerde Brigade boven doopvont

Defensie houdt donderdag Gemotoriseerde Brigade boven doopvont

Op 22 november 2018 gaat de huidige Mediane Brigade over in de nieuwe Gemotoriseerde Brigade. De nieuwe brigade zal 6.500 militairen tellen over 15 eenheden. De overgang gebeurt donderdag in aanwezigheid van minister van Defensie Sander Loones. Dat meldt Defensie vandaag in een persbericht. De overgang is voorzien in de strategische visie. De Gemotoriseerde Brigade krijgt hiermee “een groot aantal eenheden onder zijn bevel die tot de dag van vandaag rechtstreeks afhingen van de staf van de Landcomponent”, aldus Defensie. De staf van de nieuwe brigade zal zich verdelen over de sites van Marche-en-Famenne en Leopoldsburg.

De brigade gaat van 5 bataljons (het 1/3 Bataljon Lanciers, het bataljon Ardeense Jagers, het bataljon Bevrijding – 5de Linie, het bataljon Karabiniers Prins Boudewijn-Grenadiers en het Bataljon 12de Linie Prins Leopold – 13e Linie) naar 15 eenheden. Daarbij wordt de brigade versterkt met het Bataljon Jagers te Paard, het Bataljon Artillerie, het 4de en het 11de Bataljon Genie, de 6de et 10de Groep Computer en Informatiesystemen, het 4de en het 18de Bataljon Logistiek en in een tweede fase de kampen Marche en Beverlo.

De Gemotoriseerde Brigade zal zich concentreren op de voorbereiding, de planning en de uitvoering van landoperaties, zowel op nationaal grondgebied als in het buitenland.

bron: Belga