Van twijfel tot wanhoop: het commentaar van Peter Vandenbempt bij Zwitserland-België

Belga / Jasper Jacobs / Dirk Waem

De Rode Duivels beleefden gisteren een van de meest dramatische voetbalavonden uit hun bestaan. Van de hemel naar de compleet onverwachte hel. En dat klonk alweer heerlijk vurig uit de mond van ’s lands beste radiocommentator Peter Vandenbempt.

“Wat een afgang!”, scandeerde de meelevende radiostem bij het vijfde doelpunt van Zwitserland tegen België. En dat terwijl Peter Vandenbempt bij de 0-2 niet meer geloofde in een comeback van de toen nog onmondige Zwitsers. Tot het 1-2, 2-2, 3-2, 4-2 en zelfs 5-2 werd.

Vernederende afgang

De dramatische prestatie van de Zwitsers in de eerste 20 minuten werd omgebogen in een onwaarschijnlijke ommekeer ten nadele van de arrogante Belgen. “Een vernederende afgang”, noemde Vandenbempt het op het einde van de wedstrijd, toen duidelijk werd dat de Rode Duivels definitief uitgeschakeld waren in de Nations League.

Pijnlijk, maar alweer werd aangetoond dat alles kan in het voetbal. Luister even mee hoe de gepassioneerde Vandenbempt gisterenavond op Radio 1 de onverwachte ommekeer beleefde bij de zeven doelpunten.