Zesdaagse van Gent – Iljo Keisse evenaart record van Danny Clark met zeven zeges: “Het was een zotte week”

Aan de zijde van de Italiaan Elia Viviani heeft Iljo Keisse zondag zijn zevende zege in de Gentse Zesdaagse geboekt. Een spannender scenario kon niet geschreven worden voor deze 78e editie. Het pleit werd bepaald door de punten zodat het tot en met de laatste sprint spannend bleef wie zou winnen. Uiteindelijk bleken Keisse/Viviani de sterksten van het pak. Dit tot groot jolijt van het volgelopen Kuipke dat danig uit zijn dak ging. Keisse was er vorig jaar door een blessure niet bij maar vierde zijn comeback op ‘zijn’ Zesdaagse met verve. “Het was een zotte week. Deze zege hebben we zeker niet cadeau gekregen. Het duurde tot in de laatste rechte lijn eer ik wist dat het binnen was. Ons doel is bereikt”, straalde Iljo Keisse na afloop. “Viviani loste me perfect af. Hij kwam onder Kenny De Ketele door gereden en zo kon hij me ideaal lanceren. Het was dan aan mij om het af te maken. Deze strijd deed me denken aan enkele edities geleden, in 2012. Toen ook was het dermate spannend. Misschien was het nu zelfs nog iets spannender.”
De Australiër Danny Clark slaagde er ook in om zeven overwinningen te boeken in ’t Kuipke. Daar staat nu de naam Iljo Keisse naast
“Dat is natuurlijk een hele eer. Hij was toch één van de beste pistiers van zijn tijd. En ik heb de ambitie om dat record nog te verbreken. Ik wil hier nog wel eens starten. Dit is echt mijn thuis. Ik heb vorig jaar mijn kas zitten opvreten toen ik hier als toeschouwer in de tribunes moest zitten door mijn blessure. Ik hou aan deze zege dan ook een echt heerlijk gevoel over. Dit natuurlijk met dank aan mijn teamgenoot Elia Viviani die naar Gent was afgezakt met de intentie om te winnen. Wel dat was er aan te zien.”

bron: Belga