Van der Poel kende een topdag: "Veel beter kan ik niet meer worden"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mathieu Van der Poel degradeerde de tegenstand vandaag tot kleine jongens in Hamme. Enkel ploegmaat Tom Meeusen duldde hij even in zijn wiel, de rest finishte op bijna twee minuten. "Ik had niet gedacht dat ik hier met zo'n grote voorsprong zou winnen", liet hij na afloop optekenen. "Ik heb stilaan mijn topvorm te pakken. Veel beter kan ik niet meer worden en ik hoop dat ik deze conditie nog een tijdje kan vasthouden. Ik rijd hier vandaag echt een topcross, één van mijn beste wedstrijden van het seizoen. Al had ik nooit verwacht dat ik met zo'n grote voorsprong zou winnen, want vorig jaar moest ik hier een hele cross knokken voor tien seconden."

Ploegmaat Tom Meeusen volgde lange tijd mee in zijn wiel. "Ik was blij dat Tom mee was. Ik heb me niet al te vaak moeten inhouden, het is ook zijn verdienste dat hij in mijn wiel bleef. Ik heb er aan gedacht om tot het eind met hem te op pad te gaan, maar hij riep wel drie keer dat ik moest doorrijden. Dat deed ik pas op het eind. Er stond hier redelijk wat wind en als je alleen op kop kwam, dan werd het moeilijk. Op twee rondes geloofde ik erin dat hij het wel zou houden tot aan de finish. Ik ben blij voor hem en zijn tweede plaats."

Van der Poel keek voor de cross, na zijn complete offday op de Koppenberg, tegen een achterstand van 4:07 aan op leider Toon Aerts. In Hamme halveerde hij die achterstand - meer zelfs - tot op 1:56 van de Telenet Fidea Lion. "Ik doe een hele goede zaak in het klassement terwijl ik het bijna had opgegeven. Nu geloof ik er stilaan weer in."

bron: Belga