Thomas Pieters eindigt als twaalfde in Dubai, Detry wordt 29e

door
Belga
Leestijd 1 min.

Thomas Pieters is na een slotronde van 67 slagen op een gedeelde twaalfde plaats geëindigd op het DP World Tour Championship golftoernooi (European Tour/8.000.000 dollar), dat werd gespeeld op de Jumeirah golfbaan in Dubai. Thomas Detry strandde op de 29e plaats. De 26-jarige Colsaerts noteerde vandaag een sterke slotronde van vijf onder par en dit na zes birdies en een bogey, waarmee hij zijn eindklassement nog met twaalf plaatsen kon verbeteren.

In de eindafrekening telt de Antwerpenaar 277 slagen (-11), zeven slagen meer dan de Engelsman Danny Willet, die zich de beste toonde. De Masterskampioen van 2016 lukte een laatste ronde van 68 slagen en hield zijn landgenoot Matt Wallace en de Amerikaan Patrick Reed met twee slagen achter zich. Voor Willett is het zijn zesde overwinning op het European Tour circuit.

Thomas Detry, die na de derde ronde op de 20e plaats stond, kwam tijdens zijn laatste ronde niet verder dan 74 slagen, twee over par en dit na vijf bogeys en drie birdies waardoor hij nog negen plaatsen moest inleveren en 29e werd.

Vanaf woensdag staat voor Pieters en Detry de World Cup of Golf op het programma in het Australische Melbourne.

Bron: Belga