Pieter Devos krijgt WB-zege cadeau

Pieter Devos krijgt WB-zege cadeau
Pieter Devos krijgt WB-zege cadeau

Pieter Devos heeft de Wereldbekerwedstrijd jumping in Stuttgart gewonnen, maar kreeg die haast op een presenteerblaadje cadeau. De Oostenrijker Max Kühner en de Duitser Christian Ahlmann wilden hun paard sparen en de zeven andere finalisten konden de score niet op nul houden. In de barrage met tien zaten twee Belgische combinaties: Olivier Philippaerts/H&M Legend of Love en Pieter Devos/Apart. Het derde Belgische duo dat aan de start verscheen, Jos Verlooy/Caracas, liep in de basisronde 4 strafpunten op.

De barrage in Stuttgart was met 10 sprongen niet alledaags en dat maakte dat zeven van de tien combinaties minstens één keer in de fout gingen. Max Kühner wilde met zijn 8-jarige merrie PSG Final geen risico’s nemen en kon zo de nul wel op het scorebord houden, maar zijn tijd van 56.62 was veel te traag voor een eventuele zege.Christian Alhmann, die als voorlaatste de ring op mocht, wilde met Tokio een zekere topdrienotering veiligstellen en reed zo nog een volle seconde trager dan Kühner.

Pieter Devos, die als laatste de barrage mocht afronden, moest dus niets forceren en reed dan ook probleemloos naar de overwinning met een chrono van 49.05.

bron: Belga