Met meer dan 45.000 op Kunstendag voor Kinderen

Met meer dan 45.000 bezoekers kende de zevende ‘Kunstendag voor Kinderen’ in Vlaanderen en Brussel zondag zijn beste resultaat ooit. Dat melden de initiatiefnemers in een persbericht. Op deze dag konden families met kinderen tot 12 jaar in musea, theaters, concertzalen of cultuurcentra kennismaken met zeer uiteenlopende kunstactiviteiten en kunstenaars: dans, muziek, theater, beeldende kunst, enzovoort.
“Het aantal activiteiten steeg van 300 naar meer dan 350. In alle provincies steeg het aantal deelnemende gemeenten en het aantal activiteiten. Een spectaculaire stijging was er in West-Vlaanderen, dat koploper Antwerpen heeft bijgebeend. Alleen al in Torhout, dat voor het eerst deelnam, waren er meteen 500 deelnemers. In heel Vlaanderen en Brussel namen meer dan 45.000 kinderen en volwassenen deel aan de activiteiten”, aldus coördinator Veerle Keuppens.
“Ik ben heel tevreden dat ‘Kunstendag voor Kinderen’ dit jaar weer zoveel kinderen, ouders en grootouders in beweging heeft gebracht. Kunst en cultuur blijft een essentiële sleutel in de ontwikkeling van kinderen. Ik ben dan ook heel blij dat we met initiatieven als deze ons steentje daartoe kunnen bijdragen”, aldus Vlaams minister van Cultuur, Jeugd en Media Sven Gatz (Open Vld) die poolshoogte nam in WIELS in Brussel.

bron: Belga