Marcel Hirscher slalomt naar winst in Finse Levi, Sam Maes valt uit

Marcel Hirscher slalomt naar winst in Finse Levi
Marcel Hirscher slalomt naar winst in Finse Levi

Marcel Hirscher heeft de wereldbekerwedstrijd slalom in het Finse Levi op zijn naam geschreven. Na twee runs klokte de Oostenrijker een tijd van 1:51.04. Hij bleef daarmee de Noor Henrik Kristoffersen, tweede op 9 honderdsten, voor. De Zweed Andre Myhrer vervolledigde op 1.41 het podium.

De 29-jarige Hirscher is tweevoudig en regerend wereldkampioen slalom. Op de Winterspelen begin februari in Pyeongchang viel hij verrassend uit in de eerste run. Myhrer profiteerde optimaal van de exit en skiede naar het goud.Met Sam Maes stond in Levi ook een Belg aan de start. De 20-jarige Antwerpenaar, die dit voorjaar eveneens deelnam aan de Winterspelen in Zuid-Korea, haalde de finish van de eerste run niet.

De slalom in Levi was de eerste krachtmeting van het seizoen tussen ’s werelds beste skiërs. Eind oktober stond in het Oostenrijse Sölden een reuzenslalom op het programma, maar door het slechte weer werd die wedstrijd afgelast.

Volgend weekend gaat de wereldbeker verder met een afdaling en superreuzenslalom in het Canadese Lake Louise. Marcel Hirscher gaat voor een achtste opeenvolgende eindzege in de algemene wereldbeker. De wereldbekers slalom en reuzenslalom won hij al vijf keer.

Bron: Belga