Engeland haalt achterstand op tegen Kroatië en plaatst zich voor Final Four

Engeland heeft op de slotspeeldag van groep 4 in de A-divisie van de Nations League op Wembley Kroatië geklopt met 2-1. De Three Lions kwamen vroeg in de tweede helft op achterstand, maar keerden de situatie in het slot nog helemaal om. Door hun zege plaatsen de Engelsen zich voor de Final Four. Spanje sluit de groep af als tweede, Kroatië degradeert als derde naar de B-divisie. Kroatië, waar Lovre Kalinic (AA Gent) in doel startte en Antonio Milic (Anderlecht) nog voor het halfuur mocht invallen, kwam er in de eerste helft niet aan te pas op Wembley. De Engelsen domineerden en onder meer Sterling en Kane lieten wenkende mogelijkheden liggen.

Na de pauze kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Kramaric hield op het uur in de Engelse zestien enkele thuisverdedigers aan de praat om vervolgens ook Pickford kansloos te laten met een schot in de linkerbovenhoek, 0-1.

Engeland bleef drukken en dat werd twaalf minuten voor tijd beloond met de 1-1 van Lingard. De Man Utd-buitenspeler moest de bal voor een leeg doel maar binnenleggen, nadat Kane de bal door de benen van Kalinic had gespeeld. De Tottenham-aanvaller klaarde de klus vervolgens helemaal zelf. Hij schoof zes minuten voor tijd een vrijschop van Chilwell rechtstreeks in doel, 2-1.

Engeland vervoegt Portugal in de Final Four. Later zondagavond (om 20u45) kunnen ook de Rode Duivels zich nog plaatsen voor de halve finales op bezoek bij concurrent Zwitserland. Bij minstens een gelijkspel in Luzern zijn de troepen van Roberto Martinez altijd zeker van de kwalificatie. Ook bij een nipte nederlaag met één doelpunt verschil en minstens twee gemaakte goals is de kwalificatie een feit, na de 2-1 zege van vorige maand tegen de Zwitsers in Brussel.