Eddy Merckx pakt toernooizege in Zuid-Korea

Eddy Merckx pakt toernooizege in Zuid-Korea
Eddy Merckx pakt toernooizege in Zuid-Korea

Eddy Merckx (UMB 5) heeft zich de beste getoond in de zesde manche van de wereldbeker driebanden. In het Zuid-Koreaanse Seoel versloeg hij in de finale de Griek Filippos Kasidokostas (UMB 46) met 40-19. De 35-jarige Kasidokostas, die in 2010 zijn tot nu toe enige wereldbeker won, startte de partij met een reeks van zeven caramboles. Merckx sloeg meteen terug en kon na onder meer reeksen van vier, vijf en zes de pauze ingaan met een 22-11 voorsprong.

Kasidokostas, de wereldkampioen van 2009, kon nog milderen tot 22-18 maar Merckx liet na twee reeksjes van vier en nog een serie van acht een afgetekende 40-19 noteren.

De 50-jarige tweevoudige wereldkampioen (2006 & 2012) lukte een gemiddelde van 2.105 per beurt tegen 1.000 voor Kasidokostas.

Voor Merckx is het ondertussen zijn negende wereldbekerzege. Op de wereldranking driebanden klimt Merckx van de vijfde naar de derde plaats. Frédéric Caudron blijft ondanks zijn vroege uitschakeling de nummer een voor de Nederlander Dick Jaspers. Eddy Leppens wipt van de negentiende naar de zeventiende plaats.

Bron: Belga