ATP Finals – Alexander Zverev wint voor het eerst de Masters

ATP Finals - Alexander Zverev wint voor het eerst de Masters

Alexander Zverev (ATP 5) heeft zondag voor het eerst in zijn carrière de ATP Finals (8,5 miljoen dollar) gewonnen. Op het hardcourt in de Londense O2 Arena won de 21-jarige Duitser in de finale met 6-4 en 6-3 van het Servische nummer één van de wereld Novak Djokovic, goed voor de grootste overwinning in zijn nog prille carrière. De wedstrijd duurde 1 uur en 20 minuten. Zverev is de eerste Duitser sinds Boris Becker in 1995 die de Masters wint. Hij heeft nu tien ATP-titels op zijn palmares. Dit jaar won Zverev het Masters 1.000-toernooi in Madrid en de toernooien in Washington en München.
Zverev en Djokovic speelden voor de vierde keer tegen elkaar. Het staat nu 2-2. Zverev maakte in de halve finales al indruk door de Zwitser Roger Federer (ATP 3) uit te schakelen. De jonge Duitser debuteerde vorig jaar in de seizoensfinale met de acht beste spelers. Toen werd hij in de groepsfase uitgeschakeld.
De 31-jarige Djokovic verzuimde zondag het toernooi met de acht beste spelers van het seizoen voor de zesde keer te winnen, waarmee hij het record van Federer zou evenaren. De Serviër won de Masters in 2008, 2012, 2013, 2014 en 2015.

bron: Belga