Annemarie Worst wint snelle Flandriencross

Annemarie Worst wint snelle Flandriencross
Annemarie Worst wint snelle Flandriencross

Annemarie Worst heeft de Flandriencross in Hamme gewonnen. De Nederlandse haalde het voor onze landgenotes Sanne Cant en Ellen Van Loy. Cant neemt wel de leidersplaats over in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee. Geen Marianne Vos, noch Lucinda Brand, gisteren nog aan het feest in Tabor, in de Flandriencross in Hamme. Maar met Eva Lechner, Annemarie Worst, Alice Arzuffi en Katie Compton waren nog voldoende internationale dames van de partij.

Kim Van de Steene, aan kop van het klassement, schoot uit haar klikpedaal en miste haar start in Hamme waardoor ze meteen op achtervolgen was aangewezen. Wel goed bij de les was de Italiaanse Eva Lechner, die de kop nam. In haar zog volgden Ellen Van Loy, Annemarie Worst, Loes Sels, Sanne Cant, Laura Verdonschot, Alice Arzuffi en Katerine Compton.Geen verschillen in de eerste ronde, de tweede rond werd aangevat met acht rensters op kop. Europees kampioene Annemarie Worst nam het initiatief, Arzuffi en Compton leken even te moeten afhaken, maar beide rensters kwamen terug.

Intussen volgde Van de Steene al op 30 seconden, op positie 14, en kwam haar leidersplaats in gevaar. De Oost-Vlaamse moest stevig aan de bak om enkele plaatsjes te winnen. Voor de winst deed ze niet mee. Met acht doken ze de laatste ronde in waar Arzuffi de forcing voeren, het kostte Eva Lecnher haar plekje vooraan, maar de anderen weken niet.

Ondanks nog enkele technische manoeuvers om elkaar voorbij te steken aan de vijver en afstand te nemen, zou er uiteindelijk gesprint worden om de zege met zes rensters. Daarin toonde Worst zich de snelste, voor Cant en Ellen Van Loy. Arzuffi werd vierde, Sels vijfde.

Sanne Cant is de nieuwe leider in het klassement met 31 seconden voorsprong op Ellen Van Loy, Van de Steene valt terug naar plek drie op 51 seconden.

Bron: Belga