Dit zijn de populairste huwelijkstrends voor 2019

Stap je in 2019 in het huwelijksbootje? Het lijkt misschien veraf, maar om extra hectiek te vermijden kan je best nu al nadenken over die grote dag. Dit zijn alvast de vijf populairste huwelijkstrends voor 2019.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

1. Kleur

Wit blijft natuurlijk een klassieker, maar er is meer. Steeds vaker zie je gekleurde trouwjurken voorbijkomen. Of het nu pistache, perzik, of lichtblauw is: het mag allemaal. Als je toch liever op veilig speelt, kan je je witte jurk nog steeds opvrolijken met wat kleur in je boeket.

2. Minimalisme

Minimalisme is alomtegenwoordig. We slaan massaal aan het opruimen, willen liefst zo weinig mogelijk spullen in huis hebben en als het kan ook nog eens geen afval produceren. Die trend zet zich nu verder in de huwelijkssferen. Bruidsboeketten worden gereduceerd tot een enkele, grote bloem (dat is ook nog eens goedkoper) en bruidstaarten verworden tot simpele 'gesture cakes' die enkel nog symbolische waarde hebben. Ook de jurken moeten eraan geloven, niet op z'n minst door het minimalistische van Meghan Markle.

3. Variatie

Steeds meer bruiden kiezen ervoor om twee verschillende jurken te dragen. Een lang kleed met sleep is nu eenmaal niet zo handig om te dansen. Wederom is er hier sprake van het Meghan-effect: ook zij droeg verschillende jurken op haar huwelijksdag. Wat betreft de bruidsmeisjes stappen we af van de eenheidsworst. Hun kleding mag nu verschillen in kleur, stof, model... Zo kunnen ze iets kiezen dat past bij hun figuur en het ziet er ook nog eens gezelliger uit.

4. Ingetogen

Waar huwelijksfeesten vroeger zo groot mogelijk moesten zijn, mag het nu allemaal een stuk kleiner. Waarom zou je 200 onbekenden uitnodigen op een van de meest intieme gebeurtenissen van je leven? We kiezen vandaag liever voor een kleine locatie met enkel onze meest geliefde personen. Die verre kennissen en oude jeugdvrienden kan je bijvoorbeeld uitnodigen op een cocktailfeestje enkele weken nadien.

5. Verlovingsreis

Je bent net getrouwd en al het geld is op, dus een huwelijksreis zit er niet meer in. Voor heel veel stellen is dit een niet zo leuke realiteit. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een verlovingsreis. Die vindt vaak ruim voor het huwelijk plaats, wanneer je bankrekening nog enigszins in goede tijden verkeert.