WK Rally 2018 – Rally van Australië – Latvala leidt in Australië

De Fin Jari-Mati Latvala (Toyota Yaris WRC) staat halfweg de tweede wedstrijddag van de rally van Australië op kop. De Fin nam na afloop van de derde rit van de dag de leiding over van Mads Ostberg (Citroën C3 WRC) die nu derde is op 8 seconden van Latvala. Ott Tänak won zaterdagochtend drie van de vier ritten en is opgeschoven naar de tweede plaats. Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) is zesde. Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) rijdt rond in negende positie en verliest veel tijd door zijn startpositie. Neuville hoopte op regen om zo niet teveel benadeeld te worden door zijn startpositie. IJdele hoop want het bleef droog waardoor hij als tweede op de baan veel tijd verloor. Tijdens de derde rit van de dag ging de Belg heel even wijd waardoor de wagen rechts achteraan schade opliep. Op weg naar de volgende rit kreeg de Belg de wagen rijklaar. De tijd die Neuville in de twee eerdere ritten terug had gewonnen op Evans was hij in één klap opnieuw kwijt.
Erger verging het Craig Breen (Citroën C3 WRC). De Ier spinde en beschadigde daarbij zijn linkerachterwiel. Door de pech van Breen schoof iedereen een plaatsje op. Ogier is nu zesde. Neuville is negende. Het tijdverschil tussen hen is van 33.7 sec opgelopen tot 51.9 sec.
Zaterdagnamiddag worden er nog zes klassementsritten gereden. De rally van Australië eindigt zondagochtend omstreeks 04.15 u.

bron: Belga