Weerbericht: zonnig overdag, nachten koud en al winters

Weerbericht: zonnig overdag

Deze middag wordt het overal zonnig. De maxima schommelen tussen 5 graden in de Ardennen en 9 graden in het westen en het centrum van het land. De wind waait matig uit oost tot noordoost. Dat meldt het KMI. Vanavond en -nacht is het helder met minima tussen -2 graden in de Ardennen en tot +2 graden aan de kust. De wind blijft matig waaien uit oost tot noordoost.

Ook morgen is het zonnig. De maxima schommelen tussen 4 graden in de Ardennen en 7 graden in Vlaanderen. Er waait een schrale oosten- tot noordoostenwind die het koudegevoel versterkt. Morgenavond is het eerst nog helder. In de loop van de nacht komt er meer bewolking vanuit het noordoosten maar het blijft nog droog. De minima liggen tussen -3 graden in de Ardennen en +1 graad aan de kust.Maandag wordt ons weer bepaald door licht onstabiele lucht, die vanuit het noordoosten naar onze regio stroomt. Het wordt wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op een enkel lokaal buitje. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden op sommige plaatsen in Vlaanderen. Er waait een onaangename noordoostenwind, met rukwinden tot 55 km/u.

Dinsdag verwachten we afwisselend zwaarbewolkte perioden en opklaringen. Enkele lokale buitjes zijn mogelijk. ’s Avonds kunnen ze wat talrijker worden en een winters karakter aannemen. Op sommige plaatsen in Hoog-België kan er tegen woensdagochtend een beetje sneeuw liggen. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en +4 of +5 graden in het centrum en het westen van het land. Er waait een matige tot vrij krachtige en dus gure oost- noordoostenwind.

Woensdag zou het de hele dag droog blijven, met afwisselend wolkenvelden en brede opklaringen. De maxima liggen tussen 4 en 8 graden. Na een koude nacht, met bijna overal vorst, wordt het donderdag wisselend bewolkt met kans op wat lichte neerslag, die soms winters zou kunnen zijn. Maxima van 3 tot 6 graden.

bron: Belga