UEFA Nations League - Portugal plaatst zich voor halve finales na gelijkspel tegen Italië

Europees kampioen Portugal heeft zich zaterdag als eerste verzekerd van deelname aan de halve finales van de UEFA Nations League. De Portugezen hielden Italië in Milaan op een 0-0 gelijkspel en eindigen zo zeker op de eerste plaats in groep 3 van de A-divisie. Portugal zal ook gastheer zijn voor de Final Four, eerder besliste de UEFA al dat de winnaar van groep A3 de halve finales zal organiseren. Italië beëindigt zijn campagne in de Nations League met 5 punten uit vier wedstrijden. Portugal telt er 7 en ontvangt dinsdag nog Polen, dat met 1 punt al zeker is van de degradatie naar de B-divisie.

Turkije degradeert dan weer naar de C-divisie na een 0-1 nederlaag tegen Zweden in groep 2 van de B-divisie. Granqvist zette in de 71e minuut een strafschop om. Dinsdag nemen de Zweden, dat 4 punten telt, het op tegen Rusland, eerste met 7 punten. De Turken puurden slechts 3 punten uit vier wedstrijden.

In groep 4 van de C-divisie haalde Servië het met 2-1 van Montenegro. Ljajic (30.) en ex-Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic (32.) bezorgden de Serviërs een 2-0 voorsprong. Voor de rust kreeg Mitrovic nog een uitgelezen kans voor de 3-0, maar hij miste vanaf de strafschopstip. Mugosa (70.) zorgde nog voor de aansluitingstreffer. Servië staat dicht bij de promotie naar de B-divisie. Na vijf speeldagen tellen de Serviërs 11 punten. Roemenië, dat met 3-0 won van Litouwen, is tweede met 9 punten. Op de slotspeeldag ontvangt Servië Litouwen en gaat Roemenië op bezoek bij Montenegro.