Rode Duivels - Romelu Lukaku werkt in België aan herstel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zaterdagmiddag kwam aan het licht dat de Rode Duivels zonder Romelu Lukaku naar Zwitserland waren afgereisd, waar ze zondagavond voor het beslissende duel in de groepsfase van de Nations League staan. Lukaku had donderdag met een hamstringblessure al afgehaakt voor het thuisduel tegen IJsland, maar de verwachting was dat hij fit zou geraken voor zondag. Nu dat niet het geval is, verschijnt Michy Batshuayi voor de tweede wedstrijd op rij aan de aftrap. Donderdag nam de spits van Valencia beide doelpunten voor zijn rekening. "Romelu Lukaku werkt momenteel in België aan zijn herstel", bevestigde Roberto Martinez zaterdag in de Swissporarena in Luzern.

"Rom was al onzeker toen hij naar de nationale ploeg kwam. De Champions League-wedstrijd tegen Juventus had hij gemist en in de Manchester Derby maakte hij niet veel minuten. Na de eerste trainingsessie voelde hij zich al niet honderd procent en nadien heeft ons medische departement tot het laatste moment gewerkt om hem fit te krijgen. November is traditioneel een maand waarin je met geblesseerden te maken krijgt. We concentreren ons op de spelers die er hier wel bij zijn. Zondag krijgen zij in de laatste interland van het jaar de kans om iets groots neer te zetten."

Paspoortproblemen liggen dan weer aan de basis van de afwezigheid van Yannick Carrasco. "We hebben geprobeerd om hem tijdig in België te krijgen voor de tweede wedstrijd en dat is dus niet gelukt. We kunnen daar als federatie weinig aan veranderen, ook Yannick niet. Hopelijk krijgt hij het snel opgelost, want het seizoen in China is afgelopen en deze periode is cruciaal voor hem om te recupereren. Na het WK heeft hij niet echt vakantie gehad."

Divock Origi is zijn vervanger in de selectie. De aanvaller van Liverpool is er voor het eerst sinds maart nog eens bij. "De laatste weken ontvangen we goede trainingsrapporten van Divock en ook tegen Rode Ster Belgrado in de Champions League deed hij het goed. We vonden dat dit het goede moment was om hem bij de selectie te halen, het kan een boost zijn voor de rest van het seizoen", besloot de bondscoach.

bron: Belga