Rode Duivels - "België is niet alleen Eden Hazard"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Als het even minder loopt, wordt er bij de Rode Duivels en bij Chelsea meteen naar Eden Hazard gekeken om de ploeg met een flits over de streep te trekken. De aanvoerder verkeert sinds eind mei in topvorm en had sindsdien een voet in bijna alle Belgische doelpunten. Hier en daar wordt er dan al gevreesd wat het zal zijn als 'Edinho' er een keertje niet bij is. "Ik ben niet akkoord dat de Rode Duivels een Hazard-afhankelijkheid hebben. België is niet alleen Eden Hazard", vertelde de winger zaterdag in de Swissporarena.

"Als ik er niet bij ben, zet de ploeg ook goede resultaten neer. Als aanvoerder neem ik wel mijn verantwoordelijkheid op en dus vraag ik de bal op, maar dat hoort er nu eenmaal bij en maakt deel uit van mijn spel. IJsland was een moeilijke wedstrijd en dus moet iemand het verschil maken: dat kan ook iemand anders zijn - ook al heb ik het wel al vaak gedaan."

Met een punt zijn de Rode Duivels zondag altijd zeker van de kwalificatie voor de Final Four. "Ik verwacht echter een moeilijke match, zoals in de heenwedstrijd. Er zullen weinig kansen zijn, dus als ze komen, moeten we ze afmaken en laat Zwitserland net achterin stevig staan, met ook nog een goede doelman."

Hopelijk met een ticket voor de Final Four op zak mag Eden Hazard maandag zijn tien jaar bij de Rode Duivels vieren. Op 19 november 2008 debuteerde hij in een oefeninterland tegen Luxemburg, waarin de nationale ploeg niet verder geraakte dan een 1-1 gelijkspel. "We hebben dan ook een lange weg afgelegd. We zijn allemaal ouder en beter geworden. Op het terrein heb ik echter altijd met dezelfde passie gespeeld."

bron: Belga