Hanne Maudens ziet nog veel progressiemarge: "Hoop elk jaar 150 punten extra te halen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Meerkampster Hanne Maudens beleefde het voorbije seizoen haar jaar van de doorbraak. De 21-jarige Oost-Vlaamse schitterde met een zesde plaats op de Hypomeeting in Götzis (6252 punten) en een tiende plaats op het EK in Berlijn (6104 punten). Met Wim Vandeven, de voormalig coach van olympisch kampioene Tia Hellebaut, trok Maudens recent ook een nieuwe coach aan. "Götzis was zonder twijfel het mooiste moment van het jaar", opende Maudens, die voor de derde keer present tekende op de BOIC-stage in Lanzarote. "Ik ben in Oostenrijk voor het eerst boven de 6.200 punten gegaan en kwam zo zelfs uit boven het persoonlijk record van Tia. Dat was heel leuk. In een wereld zonder Nafi Thiam was dat zelfs een Belgisch record geweest. Over het EK was ik ook wel tevreden. Top acht was nog mooier geweest, maar over het algemeen had ik vrede met mijn tiende plaats en meer dan 6.100 punten."

Zes weken geleden begon Maudens aan haar samenwerking met Wim Vandeven. "Ik merk dat ik in die periode al heel veel vooruitgang heb geboekt", was de meerkampster erg positief. "Dan heb ik het niet alleen over technische zaken, maar ook mentaal. Hij leert me op een andere manier afzien, met een andere mindset. Ik train ook alleen met hem en we komen heel goed overeen. We proberen in alle onderdelen van de meerkamp nog progressie te boeken. Het hoogspringen is misschien nog de discipline waarin ik het meest kan verbeteren."

Na haar knaljaar hoopt Maudens in 2019 haar scores opnieuw verder op te krikken. "Ik hoop elk jaar 150 punten extra te kunnen halen, al is dat natuurlijk moeilijk te voorspellen. Götzis (25-26 mei) zal deze keer in een voorbereidingsperiode liggen, omdat het WK in Doha (27 september-6 oktober) zo laat valt. Verder heb ik nog enkele tussendoelen. Ik ga meedoen aan het EK indoor in Glasgow (1-3 maart) en het EK voor beloften in Gävle (11-14 juli). In Glasgow zal ik aan de vijfkamp deelnemen, al moet ik mij wel nog eerst kwalificeren. In Zweden doe ik de meerkamp en misschien het verspringen. Dat laatste is nog niet zeker omdat de competitiedagen van het verspringen meteen na die van de meerkamp vallen. Ik zal er de oudste zijn en hoop er dus natuurlijk op een heel goed resultaat. Die tussendoelen heb ik nodig, omdat de periode van training anders wel heel lang duurt. Ik wil mij ook tussendoor graag al eens tonen."

Bron: Belga