Adnan Custovic moet Waasland-Beveren in hoogste klasse houden

Adnan Custovic is de nieuwe coach van Waasland-Beveren. Hij volgt op de Freethiel de ontslagen Yannick Ferrera op. Die werd vorige week zondag aan de deur gezet vanwege de tegenvallende resultaten. Custovic ondertekende een contract tot het einde van het seizoen, met optie voor een extra jaar. Na vijftien speeldagen is Waasland-Beveren veertiende in de stand met 11 punten. Alleen Moeskroen en Lokeren (allebei 10 punten) doen het voorlopig minder goed. Waasland-Beveren kon dit seizoen nog maar één competitiematch winnen. Het 2-0 verlies bij Cercle Brugge werd Ferrera fataal.

Waasland-Beveren had Bob Peeters gepolst om over te nemen, maar die besloot bij Westerlo in 1B te blijven. Ook Yves Vanderhaeghe was in beeld, maar die verhuisde naar zijn ex-club Kortrijk.Custovic was vorig seizoen hoofdcoach van KV Oostende. Hij begon het seizoen als assistent van Yves Vanderhaeghe en nam er na diens ontslag in september over. Een maand later ondertekende hij een contract tot juni 2019. Onder zijn leiding beëindigde de kustploeg de competitie als elfde, waarna een tegenvallende play-off 2 volgde. In het tussenseizoen moest de ex-spits van onder meer Moeskroen, Gent en Beerschot baan ruimen voor Gert Verheyen.

Volgende week zaterdag (24 november) zit Custovic een eerste keer op de bank bij Waasland-Beveren. Op de zestiende speeldag ontvangt de Oost-Vlaamse fusieclub dan Moeskroen, een heel belangrijk duel in de strijd om het behoud.

Bron: Belga