Zonnig maar fris weekend op komst

Zonnig maar fris weekend op komst

Deze namiddag klaart het in het oosten van het land op, terwijl het in het westen bewolkt blijft. Tijdens het weekend wordt het zonnig, met maximumtemperaturen van 6 tot 10 graden morgen en 7 graden zondag. Dat meldt het KMI. Deze namiddag krijgen we opklaringen over het oostelijke deel van het land. Over het westen blijft het lokaal hardnekkig grijs met zelfs hier en daar nog kans op wat lichte neerslag. De maxima schommelen tussen 7 en 11 graden, afhankelijk van de breedte van de opklaringen.

Komende nacht is het in de meeste streken lichtbewolkt of helder. Temperaturen liggen rond het vriespunt, met minima rond -2 graden in de Ardennen en tussen 0 en 3 graden in Laag- en Midden-België.

Morgen wordt het zonnig met maxima van 6 of 7 graden in de Ardennen tot 8 à 10 graden elders. Morgennacht dalen de minima lokaal naar -3 graden in de Ardennen. In de rest van het land schommelen ze iets boven het vriespunt.

Ook zondag verwacht het KMI een mooie en droge najaarsdag met veel zonneschijn, al kunnen tegen de avond vanuit het noordoosten meer wolkenvelden opzetten. De maxima liggen tussen 4 en 8 graden bij een matige oost- tot noordoostenwind.

Volgende week is het gedaan met de zon en wordt het wat kouder.

bron: Belga