Rusland-onderzoek – Trump heeft alle vragen van Mueller beantwoord

Amerikaans president Donald Trump heeft op alle vragen van speciaal aanklager Robert Mueller, die het onderzoek naar Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 leidt, een antwoord geformuleerd. Dat heeft hij vrijdag gezegd. Hij moet de antwoorden wel nog indienen, klinkt het. “Ik heb ze gemakkelijk beantwoord. Ik ben ermee bezig”, aldus Trump. “Je moet altijd voorzichtig zijn als je vragen beantwoord van mensen met slechte bedoelingen.” De Amerikaanse president benadrukte ook dat het “geen erg moeilijke vragen” waren en dat hij zelf, en niet zijn advocaten, de antwoorden heeft opgesteld. “Ik heb ze nog niet ingediend. Zoals je wel weet, heb ik het erg druk gehad.”
Trump noemde het Rusland-onderzoek al meerdere keren een “heksenjacht” en heeft ook herhaaldelijk gezegd dat er geen grond is voor beschuldigingen van Russische inmenging. Daarmee gaat hij in tegen de verklaringen van de Amerikaanse inlichtingendiensten, die wel al hebben gezegd dat Rusland de stembusgang heeft beïnvloed.
Vrijdag herhaalde Trump dat er geen samenwerking was tussen zijn campagneteam en Rusland. “Het onderzoek had nooit mogen plaatsvinden. We hebben miljoenen en miljoenen dollars verspild.”

bron: Belga