Rode Duivels - Batshuayi loodst België met twee treffers voorbij IJsland

De Rode Duivels hebben donderdagavond op de voorlaatste speeldag in groep 2 van de A-divisie van de UEFA Nations League met 2-0 (rust: 0-0) gewonnen van IJsland, dat al zeker was van degradatie. In een mistig en maar voor iets meer dan de helft volgelopen Koning Boudewijnstadion scoorde Michy Batshuayi na de pauze beide doelpunten. België blijft zo leider in de groep met het maximum van de punten. Voor de Rode Duivels rest nu enkel nog de verplaatsing naar Zwitserland, over drie dagen in Luzern. Bij minstens een gelijkspel zijn de troepen van Roberto Martinez dan altijd zeker van de kwalificatie voor de Final Four, die volgend jaar gespeeld wordt. Ook bij een nipte nederlaag met één doelpunt verschil is in bepaalde scenario's de kwalificatie nog mogelijk, dankzij de 2-1 zege van vorige maand in Brussel. De Zwitsers hebben momenteel in de stand drie punten minder.

Bron: Belga