Rechtbank Kortrijk – Verdachte van dubbele moord ook vervolgd voor mensonterende handelingen

De twintiger die verdacht wordt van de dubbele moord in een studentenhuis in Kortrijk, moet maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verschijnen in een andere zaak. Hij zou een vrouw vernederd en uitgekleed hebben en haar haren afgeknipt. Samen met twee Afghanen van 25 jaar zou M.M. in februari dit jaar een vrouw mishandeld hebben. Ze dwongen haar om zich uit te kleden en verplichtten het slachtoffer om alcohol te drinken en pikante pepers te eten. Ze moest ook een onbekende pil slikken. De daders sneden zelfs de haren van de vrouw af.
Enkele maanden later zou diezelfde verdachte een ander slachtoffer bedreigd hebben hem de keel over te snijden als hij naar het ziekenhuis of de politie zou gaan. Het slachtoffer moest beloven om Kortrijk te verlaten. Voor deze feiten moet de verdachte zich maandag verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Hij zit momenteel echter in de cel op verdenking van dubbele moord.
Op 1 oktober werden een Afghaanse man van 18 jaar en zijn vriendin van Russische origine dood aangetroffen in een studentenhuis in het centrum van Kortrijk. Diezelfde dag werd M.M. gearresteerd in het ziekenhuis waar hij zich voor verwondingen aan zijn hand liet verzorgen. Eerder deze week zou hij voor het eerst sinds zijn arrestatie verklaringen hebben afgelegd. Hij beweert onschuldig te zijn maar daar hecht het Kortrijks parket weinig geloof aan.

bron: Belga