“Probleem moet zo snel mogelijk worden uitgeklaard”

Probleem moet zo snel mogelijk worden uitgeklaard

De problemen met de traceerbaarheid van het rundvlees met het kwaliteitslabel Belbeef moeten zo snel mogelijk worden uitgeklaard. Dat heeft federaal minister van Consumentezaken Kris Peeters (CD&V) laten verstaan. “Als de berichten zijn, dan moeten er maatregelen worden genomen”, zegt Peeters. Uit onderzoek van de vleessector dat VRT NWS kon inkijken, blijkt dat een deel van het rundvlees dat met Belgische label Belbeef in de rekken ligt niet te traceren is. Bij slechts 12 van die 18 stalen kon het lotnummer van het vlees worden toegeschreven aan een specifiek rund.

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters erkent dat er zich mogelijk een ernstig probleem stelt. “De consument rekent op een label en gaat daarop voort om te veronderstellen dat alles in orde is. Als dan zou blijken dat dit niet zo is, wat de berichtgeving suggereert, dan is er een ernstig probleem”, zo zegt Peeters in een eerste reactie.

“Vandaar dat ik hoop dat we dit in de loop van de dag uitgeklaard zullen krijgen”, klinkt het nog. “Ik heb mijn kabinet al de opdracht gegeven om dit zeer snel uit te zoeken.”

bron: Belga