Minister Alexander De Croo begrijpt dat er argwaan en wantrouwen is

Minister Alexander De Croo begrijpt dat er argwaan en wantrouwen is

Alexander De Croo vindt het jammer dat er bij bpost nog altijd gestaakt wordt, maar hij begrijpt dat er op de werkvloer argwaan en wantrouwen leeft. Dat heeft de federale minister van Telecom en Post deze ochtend gezegd bij aanvang van de federale ministerraad in Brussel. De vakbonden bij bpost beslisten gisteren in gemeenschappelijk vakbondsfront om de gecoördineerde stakingsactie niet opnieuw te activeren, maar ze lieten wel weten dat ze begrip hadden voor de spontane acties die er her en der waren. Vandaag riepen de bonden de werknemers wel op om de spontane acties stop te zetten.

De Croo (Open Vld) vindt het jammer dat er nog gestaakt wordt. “Ik denk dat er rond de tafel veel goede zaken afgesproken zijn. Ik begrijp wel dat er een zekere argwaan en een stukje wantrouwen is wat de impact van die maatregelen is die de directie heeft voorgesteld”, aldus de vicepremier.

“Misschien moet de directie bekijken op welke manier ze die bezorgdheden kan wegnemen. De directie kan ook tonen dat het menens is om bijvoorbeeld meer mensen te rekruteren zodat de werkdruk naar beneden gaat. Er zijn problemen op de werkvloer, maar ik denk dat er veel elementen op tafel liggen die die problemen kunnen weghalen”, aldus de minister.

bron: Belga