Gasturbines Langerlo operationeel

Gasturbines Langerlo operationeel

Twee gasturbines van de elektriciteitscentrale van Langerlo zijn sinds gisteren opnieuw operationeel. Dat heeft Engie Electrabel, dat de turbines huurt, vandaag bekendgemaakt. Het inzetten van de turbines moet bijdragen aan het verzekeren van de bevoorradingszekerheid deze winter. In april 2017 werd de thermische centrale van Langerlo failliet verklaard. Begin dit jaar gaf de stad Genk positief advies aan de eigenaar, vastgoedgroep Global Real Estate, om de installaties en gebouwen te slopen.

Een deel van de centrale van Langerlo wordt evennwel gehuurd door Engie Electrabel. Het gaat om twee gasturbines met elk een vermogen van 44 megawatt. De eenheden zullen heel de winter beschikbaar zijn om stroom te produceren indien nodig.

De vergunningen voor het uitbaten van de twee gasturbines zijn toegekend. Om de eenheden weer gebruiksklaar te maken, zijn de nodige testen uitgevoerd op de site. Een twintigtal medewerkers van Electrabel, die vroeger tewerk gesteld waren in de centrale van Langerlo, zijn ingeschakeld voor het uitbaten van de turbines deze winter.

bron: Belga