Elektrische deelsteps van Lime landen in Brussel en Antwerpen

Elektrische deelsteps van Lime landen in Brussel en Antwerpen

België is met Lime alweer een deelsysteem van elektrische steps rijker. De vloot van deelsteps van Lime is vanaf vandaag te gebruiken in de grote autosteden Brussel en Antwerpen. Lime is een start-up uit Californië die met zijn elektrische deelsteps de steden een duurzame mobiliteitsoplossing wil geven. Het bedrijf is al actief in onder meer Madrid, Parijs en Berlijn.

In Brussel plant Lime meteen 500 deelsteps neer om de pendelaars ervan te overtuigen dat de deelstep de oplossing is voor de korte afstanden. Na Troty en Bird is dit het derde deelsysteem voor elektrische steps dat neerstrijkt in de hoofdstad. In Antwerpen staan er 50 deelsteps ter beschikking.

“Lime wil mensen aanmoedigen om zich op een duurzame manier in de stad te verplaatsen om de afhankelijkheid van de auto’s te verminderen. Vooral voor korte afstanden. Het doel is om in de steden een multimodale mobiliteit te ontwikkelen die ecologisch verantwoord is en zo bijdraagt tot een betere levenskwaliteit voor de inwoners”, stelt Benjamin Barnathan, General Manager België van Lime.

De elektrische steps zijn te gebruiken via de Lime-applicatie die je moet downloaden op je smartphone. Het vinden en het betalen voor het gebruik van de deelsteps gebeurt via de app. De vloot van Lime is dagelijks te gebruiken tussen 7 en 22 uur. De steps worden ’s nachts opgehaald om op te laden. Gebruikers moeten ouder zijn dan 18 jaar.

bron: Belga