Conservatorium Antwerpen krijgt eerste masteropleiding Dans vanaf 2020

Conservatorium Antwerpen krijgt eerste masteropleiding Dans vanaf 2020
Conservatorium Antwerpen krijgt eerste masteropleiding Dans vanaf 2020

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen biedt vanaf 2020 als eerste in Vlaanderen een masteropleiding Dans aan. Dat laat Artesis Plantijn Hogeschool, waar het conservatorium deel van uitmaakt, weten in een persbericht. Na toelatingsproeven zal een tiental studenten in de opleiding worden toegelaten. “De vraag naar een masteropleiding Dans leefde al enige tijd in de opleiding en het werkveld”, zegt Stefaan De Ruyck, hoofd van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. “Met deze opleiding maken we ons aanbod nóg vollediger.”

De nieuwe opleiding telt 60 studiepunten, maar wordt wel gespreid over twee jaar. Hierdoor kunnen studenten die al in de sector actief zijn, hun werk combineren met de opleiding.

Aanvankelijk moest de master in september 2019 starten, maar de accreditatie door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie liep wat vertraging op. De opleiding start nu begin 2020, in het tweede semester van dat academiejaar. In het eerste semester kunnen professionele bachelors Dans een schakelprogramma volgen om door te stromen naar de nieuwe opleiding.

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, dat ook al academische bachelor- en masteropleidingen Drama en Muziek organiseert, zal slechts een tiental studenten toelaten. Om die te selecteren, worden toelatingsproeven georganiseerd.

Bron: Belga