Zware hinder op E40 van Brussel naar Gent door ongeval

Op de E40 is er vanavond zware hinder op de E40 van Brussel richting Gent door een ongeval ter hoogte van Ternat. “Het verkeer staat stil”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “De wachttijd loopt op tot ver boven het uur.” “Rond 16.15 uur raakte een bestelwagen aan het slippen en botste die met hoge snelheid tegen de middenberm”, legt Bruyninckx uit. “De wagen kwam met de neus in de richting van het verkeer te staan, maar omdat er heel veel brokstukken op de weg terechtkwamen, zijn momenteel alle drie de rijstroken versperd. Het verkeer moet er langs de opritstrook rijden.” Uit de bestelwagen werden twee geknelden bevrijd.

De hinder voor het verkeer is bij de start van de avondspits heel groot. “Momenteel staat er 8 kilometer file op de E40, maar dan is er ook nog heel veel hinder op de Brusselse ring”, zegt Bruyninckx. “Het verkeer staat er zo goed als stil met een heel hoge wachttijd tot gevolg. Het is moeilijk om daar een getal op te plakken, maar de wachttijd loopt op tot ver boven het uur.” Het is nu wachten tot het wrak wordt getakeld. “Zo gauw als de brokstukken opgeruimd zijn, zal de doorstroming ook al beter verlopen”, klinkt het.

Het Verkeerscentrum raadt mensen die van Brussel naar Gent moeten rijden, aan om via de A12, de N16 en de E17 te gaan. Automobilisten die van Gent naar Hasselt rijden, doen dat best via Antwerpen.

bron: Belga