Yves Vanderhaeghe volgt Glen De Boeck op bij Kortrijk

Yves Vanderhaeghe volgt Glen De Boeck op bij Kortrijk

Yves Vanderhaeghe is de nieuwe coach van KV Kortrijk. Dat heeft de West-Vlaamse club bekendgemaakt, enkele uren nadat het afscheid nam van Glen De Boeck. De 48-jarige Vanderhaeghe, in het verleden al T1 van de ploeg, ondertekent een overeenkomst tot en met 30 juni 2021. Vanderhaeghe begon zijn trainerscarrière in 2008 als assistent bij Kortrijk en werd er in de zomer van 2014, na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck, hoofdcoach. Na een seizoen verhuisde hij naar KV Oostende, waarna hij nadien T1 werd van AA Gent. Bij de Buffalo’s moest hij begin oktober na een moeilijke seizoensstart vertrekken.

“We zijn ontzettend blij om Yves Vanderhaeghe te mogen aankondigen als onze nieuwe hoofdtrainer”, reageert voorzitter Joseph Allijns. “Een trainer die KV Kortrijk kent, Yves heeft hier gedurende zeven seizoenen fantastisch werk verricht, en een lokale verankering heeft. Daarenboven draagt Yves ook de waarden en normen van onze club uit en gaf hij jarenlang mee vorm aan de identiteit van onze club. Wij voelen bij Yves de goesting en ambitie om samen opnieuw mooie dingen te realiseren.”

Kortrijk zette eerder donderdag de samenwerking met Glen De Boeck stop. De Antwerpenaar was precies een jaar in dienst. Kortrijk staat na vijftien speeldagen op de twaalfde plaats in 1A met 16 punten, zes meer dan rode lantaarn Lokeren. Vorige week zondag verloor VeeKaa in eigen huis met 0-2 van Standard.

bron: Belga