Rode Duivels – Batshuayi met vertrouwen aan de aftrap: “Ik wist dat ik ging scoren”

Rode Duivels - Batshuayi met vertrouwen aan de aftrap:
Rode Duivels - Batshuayi met vertrouwen aan de aftrap: "Ik wist dat ik ging scoren"

Met twee doelpunten kroonde Michy Batshuayi zich donderdagavond tot matchwinnaar in het met 2-0 gewonnen Nations League-duel tegen IJsland. Batsman was de vervanger van de nog herstellende Romelu Lukaku en kreeg zo een eerste basisplaats sinds het laatste groepsduel op het WK tegen Engeland. De timing is opvallend, want bij zijn club Valencia loopt het een pak minder. Afgelopen weekend viel de spits er zelfs naast de selectie. “Die doelpunten doen dan ook deugd. Ik zit in een moeilijke periode”, gaf Batshuayi na de wedstrijd toe.
“In de eerste helft was het nochtans lastig, IJsland was gekomen om te verdedigen. Maar goed, dat wisten we. Tijdens de rust luisterden we naar de coach en dat heeft geholpen.”
Voor de spits staat de teller nu op twaalf doelpunten bij de nationale ploeg. Als Batshuayi speelt, scoort hij ook. Hij twijfelt dan ook niet aan zichzelf. “Ik wist dat ik ging scoren. In de eerste helft had ik al kansen, maar toen ging de bal er niet in. Nadien ben ik beloond voor mijn inspanningen. Martinez weet waartoe ik in staat ben. Hij zei dat ik mijn kans moest grijpen en dat heb ik dan ook gedaan. Dit geeft vertrouwen, na enkele weken zonder doelpunten.”
Na de interlandbreak moet Batshuayi zich opnieuw melden bij Valencia. Hij maakt zich echter niet ongerust over zijn situatie. “Ik heb eerder al moeilijke periodes gekend. We zijn met vier aanvallers en de coach roteert. Marcelino heeft me echter gehaald om me te laten spelen.”

bron: Belga