Proces Fourniret : Beschuldigde spreekt in raadsels

Proces Fourniret : Beschuldigde spreekt in raadsels

Michel Fourniret heeft vandaag op zijn proces in raadsels gesproken over de plaats waar slachtoffer Farida Hammiche begraven zou zijn. Haar lichaam is nooit teruggevonden. De Franse seriemoordenaar ontmoette Farida Hammiche via haar man, een vroegere celmaat van hem. Fourniret zou haar hebben vermoord om de buit te pakken te krijgen van een bende overvallers. “U heeft ons gezegd dat u het lichaam in een zandgroeve heeft verstopt en daarna zei u dat u het zich niet kan herinneren, mijnheer Fourniret. Wat is het nu? “, vroeg Didier Seban, advocaat van de weduwnaar van Farida Hammiche. “De twee”, antwoordde Michel Fourniret, terwijl hij de advocaat doordringend aankeek.

“Wat is het belangrijkste, het leven van een mens of een voorraad goud? “, ging meester Seban verder voor het hof van assisen van Yvelines. “Nu stelt u me een vraag die u aan een eerbaar iemand zou stellen. Ik ben geen eerbaar mens”, repliceerde de seriemoordenaar stoïcijns.

Toen de advocaat bleef aandringen op de plaats waar het lichaam zou liggen, verloor Fourniret even zijn zelfbeheersing en riep hij: “Als ik de plaats wist, zou ik het u zeggen”.

Meester Seban bracht ook de verkrachting ter sprake die de moeder van Fourniret hem zou hebben laten ondergaan toen hij een kind was. “Is het daarom dat u het op alle vrouwen gemunt heeft? ” vroeg de raadsman. “Het is niet onmogelijk”, antwoordde de beschuldigde. Het verdict wordt morgenavond verwacht.

bron: Belga