Pierre François geeft op vergadering 1B-clubs tekst en uitleg

Pierre François geeft op vergadering 1B-clubs tekst en uitleg

Pierre François, CEO van de Pro League, is ingegaan op de uitnodiging van de 1B-clubs om wat meer toelichting te geven over een aantal hete hangijzers. Onder meer zijn eigen positie, maar ook de aanpak van de problematiek rond de spelersmakelaars kwam aan bod op de vergadering van 1B-clubs. “We hebben met Pierre François op een constructieve en open manier van gedachten kunnen wisselen”, zegt OHL-bestuurder Paul Van der Schueren aan Belga. “Tijdens onze vergaderingen hebben we hem uitgenodigd om over een aantal zaken extra toelichting te geven. Dat ging niet alleen over zijn persona, maar ook over inhoudelijke elementen.”

Of François het vertrouwen heeft kunnen herstellen, wilde Van der Schueren niet bevestigen. “We hebben in elk geval zijn versie van de feiten gehoord. Dat deed hij heel transparant. Tijdens de raad van bestuur van de Pro League zullen we laten weten welke indruk dat op ons liet. Het lijkt me niet gepast om dat nu al in de pers te doen.” Volgens Eric Roef, voorzitter van Beerschot Wilrijk, kwam een vertrouwensbreuk zelfs niet ter sprake.

De vergadering van de 1B-clubs stond al een tijdje gepland, maar door de gebeurtenissen van de voorbije weken was de agenda behoorlijk vol geraakt. “We hebben met open vizier over een aantal dossiers gesproken, zodat ik op de raad van bestuur van maandag een gedragen standpunt kan vertolken”, aldus Van der Schueren, die het standpunt van de 1B-clubs zal verdedigen bij de Pro League.

bron: Belga