Philip Milanov is op de weg terug na blessure: “Mijn voet is voor 90 procent genezen”

Philip Milanov is op de weg terug na blessure: "Mijn voet is voor 90 procent genezen"

Voor discuswerper Philip Milanov mag het jaar 2018 zo snel mogelijk voorbij zijn. De Bruggeling liep afgelopen zomer net voor het EK in Berlijn een stressfractuur in de voet op en kon meteen een kruis maken over het grootste doel van zijn seizoen. “Ik ben het voorbije jaar traag gestart, maar voelde in de aanloop naar de zomer de vorm toenemen”, blikte Milanov terug. “Vervolgens voelde ik op het BK (op 8 juli, red) voor het eerst pijn. Ik bleek een stressfractuur in de voet te hebben opgelopen en kon meteen het EK vergeten. Dat was heel jammer. Ik wilde mij na mijn tegenvallend WK in 2017 in Londen, waar ik de finale niet haalde, absoluut bewijzen in Berlijn. Heel zuur.”

Milanov probeerde zich vervolgens nog klaar te stomen voor de Memorial Van Damme. “Ik wilde een risico nemen om mee te doen, maar 2-3 dagen ervoor ging het opnieuw echt niet met mijn voet en heb ik een punt achter mijn seizoen moeten zetten.”

De zilverenmedaillewinnaar van het WK in Peking in 2015 kijkt dan ook uit naar de start van het nieuwe seizoen. Het WK in Doha (28 september-6 oktober 2019) is zijn grote doel en met zijn voet gaat het stilaan de goede richting uit. “Mijn voet is voor negentig procent genezen. Hij blijft nog wel gevoelig en stijf. Op dit moment kan ik moeilijk lopen en nog helemaal niet sprinten. Maar een recente MRI-scan toonde duidelijk beterschap. Het is nu een kwestie van wachten. Ik hou mij aan het begin van de voorbereiding veel bezig met krachttraining en kogelstoten (waarin hij de voorbije drie jaar ook telkens Belgisch kampioen indoor en outdoor werd, red). Dat laatste is leuk als afwisseling om het seizoen te beginnen.”

bron: Belga