Opnieuw bijna 40 veiligheidsagenten gedood in Afghanistan

In de provincie Farah, in het westen van Afghanistan, zijn zeker 38 leden van de veiligheidsdiensten gedood. Klaarblijkelijk ging het om een interne twist, want één of meerdere politieagenten of militairen openden in de nacht van gisteren op vandaag in het gebied Farah Rod het vuur op eigen kameraden. Dat is vernomen van de lokale autoriteiten. De schietpartij deed zich voor op een gemeenschappelijke basis van Afghaanse militairen en politieagenten.

Maandag kwamen al minstens 38 politieagenten om het leven bij een aanval van de taliban in het district Khak-e Safid van de provincie Farah. De overgebleven agenten werden daarop overgeheveld naar Farah Rod. Ook een talibanwoordvoerder eiste vandaag via Twitter overigens de gebeurtenissen op de basis in Farah Rod op.

De veiligheid in Farah is er in de afgelopen maanden enorm op achteruitgegaan. De regering zou nog maar een klein deel rondom de provinciehoofdstad controleren. De voorbije weken werden de provinciegouverneur, de politiechef en de baas van het leger vervangen.

Farah telt zo’n één miljoen inwoners.

Bron: Belga