BENE-League handbal - Bocholt blijft leider na winst in Hoboken

Omdat Bocholt, Wezet, Lions en Hurry Up volgend weekend Europabekerverplichtingen hebben werd de helft van de negende speeldag in de BeNeleague midweek gespeeld. Voor leider Bocholt werd het op het veld van Sasja geen gezondheidswandeling. Pas diep in de tweede helft konden de Limburgers definitief afstand nemen van de tegenstander: eindstand 31-35. Het op de tweede plaats geklasseerde Wezet had met de komst van Nederlands kampioen Aalsmeer de moeilijkste opdracht. Maar na twee gelijke spelen op rij pakte de Luikse ploeg weer uit met een overwinning (31-26). De nederlaag van Aalsmeer was spek naar de bek van de Lions uit Sittard. De ploeg van trainer Marc Schmetz maakte met 38-26 brandhout van Hurry Up en rukt op naar de derde plaats in de algemene rangschikking. De achterstand op leider Bocholt bedraagt intussen wel al zes punten.