Zesdaagse van Gent – Kenny De Ketele en Robbe Ghys leiden na tweede avond

Zesdaagse van Gent - Kenny De Ketele en Robbe Ghys leiden na tweede avond
Zesdaagse van Gent - Kenny De Ketele en Robbe Ghys leiden na tweede avond

Kenny De Ketele en Robbe Ghys staan halfweg de tweede avond aan de leiding in de 78e Zesdaagse van Gent. Het Belgische duo heeft 107 punten. In dezelfde ronde volgt Iljo Keisse met de Italiaan Elia Viviani met 104 punten. Op één ronde staan Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande, met 90 punten achter hun naam. De Duitse wereldkampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt bezetten de vierde plaats (70 punten). De Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga, leiders na de eerste nacht, zijn teruggevallen naar de vijfde plaats (50 punten). De rest volgt op twee of meer ronden.
De Ketele en Ghys flitsten in de eerste discipline van de avond, de puntenkoers. Daarin werden Kluge en Reinhardt tweede, voor Jonas Rickaert en Stijn Steels. In de tweede puntenkoers eisten De Buyst en Van der Sande de hoofdrol op. Zij lieten Keisse en Viviani en De Vylder en De Pauw achter zich.
In de ploegafvalling waren De Buyst en Van der Sande opnieuw outstanding. Moreno De Pauw imponeerde in de baanronde, samen met Lindsay De Vylder.
Havik en Stroetinga mochten als leiders (46 punten) beginnen aan de eerste ploegkoers van de avond. Achter hen volgden, op één ronde, Keisse en Viviani met 92 punten achter hun naam en dus dichtbij een winstronde. Als derde posteerden De Ketele en Ghys zich met 87 punten. Die ploegkoers draaide uit tot een sprint met vier teams en daarin was De Ketele de snelste. De Ketele en Ghys en Keisse en Viviani overstegen de kaap van de honderd punten en kregen zo bovenop nog een bonusronde.

.

bron: Belga