Victor Campenaerts: “Zet mijn bronzen WK-medaille boven mijn twee Europese titels”

Victor Campenaerts:
Victor Campenaerts: "Zet mijn bronzen WK-medaille boven mijn twee Europese titels"

Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts tekende voor het eerst present op de jaarlijkse BOIC-stage in Lanzarote. De tijdrijder droomt luidop van een aanval op het werelduurrecord en trekt daarvoor vanaf begin januari twee maanden op stage naar Namibië. Campenaerts wilde vandaag het belang van zijn team, Lotto Soudal, benadrukken. “Wanneer ik mijn plannen over een aanval op het werelduurrecord aan hen duidelijk maakte, waren ze meteen enthousiast”, aldus de Antwerpenaar. “Ten eerste wil ik even zeggen dat mijn werelduurrecordpoging nog niet voor de volle honderd procent vastligt”, opende Campenaerts. “De stage in Namibië (die doorgaat tussen 2 januari en 4 maart, red) komt er op eigen initiatief. Nadien hoop ik half april naar Mexico te trekken om een poging te wagen het record van Bradley Wiggins (54,526 km/u) te breken. Dat is echter nog niet concreet. Lotto Soudal steunt mij in mijn plannen. Ze hebben mij vorig jaar ook specifiek aangetrokken als tijdritspecialist. Ze geloven in mij en zullen mij niet snel als knecht inschakelen.”

Campenaerts zorgde eind september in Innsbruck voor de eerste Belgische medaille op een WK tijdrijden bij de elite en schat die prestatie dan ook erg hoog in. “Ik zet die bronzen medaille boven mijn twee Europese titels. Truien zijn belangrijk in het wielrennen en ik geniet ook van die Europese kampioenentrui, maar een WK-medaille staat daar nog boven. Het BOIC denkt ook op die manier. Ik zou in 2020 op de Olympische Spelen in Tokio enkel maar mijn prestatie moeten evenaren en dan heb ik een medaille. Qua aanzien is er dus wel degelijk een groot verschil.”

De (eventuele) werelduurrecordpoging geniet momenteel prioriteit bij Campenaerts, maar ook het wegseizoen wil hij niet uit het oog verliezen. “Een tijdrit winnen op WorldTour-niveau is net als vorig seizoen een groot doel. Dat is mij op dit moment nog niet gelukt. Ik heb twee Europese titels en een bronzen medaille op het WK behaald, maar winst in een grote tijdrit is nog een gemis op mijn palmares. Verder wil ik ook mijn kans gaan in ontsnappingen in ritten in lijn. Ik heb in de voorbije Vuelta bewezen mee te kunnen doen voor ritzeges. Dat moet ook volgend jaar lukken.”

Bron: Belga