Ook OH Leuven en SK Lommel overwegen burgerlijke partijstelling

Ook OH Leuven en SK Lommel overwegen burgerlijke partijstelling

OH Leuven en SK Lommel overwegen om zich burgerlijke partij te stellen in het onderzoek dat het federale parket voert naar voetbalclub Moeskroen. Dat zeiden beide clubs aan het persagentschap Belga. OH Leuven nam in 2016 deel aan een procedurele slag tegen Moeskroen omtrent de proflicentie. Samen met Westerlo en STVV tekenden de Leuvenaars beroep aan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), nadat de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond het licht wel op groen had gezet. De drie clubs waren ervan overtuigd dat de structuur van Moeskroen niet reglementair was, omdat er spelersmakelaars aan het roer van de club stonden. De zaak leek gesloten, maar het federaal parket opent de beerput nu opnieuw.

Westerlo, dat in 2017 degradeerde nadat Moeskroen opnieuw gelijk kreeg voor het BAS, liet al weten zich zonder twijfel burgerlijke partij te stellen. Ook OH Leuven, dat in 2016 degradeerde na de licentietoekenning, zal dat wellicht doen. “De Raad van Bestuur moet het licht nog op groen zetten, maar ik zal zeker adviseren dat de club zich burgerlijke partij stelt. Daar zet ik persoonlijk mijn schouders onder”, reageert advocaat en bestuurslid Chris Vandebroeck, die het dossier de voorbije jaren van dichtbij heeft gevolgd.

Ook SK Lommel zal onderzoeken om zich als burgerlijke partij te laten registreren. De Limburgers zakten in 2017 uit de Proximus League, maar dat was niet gebeurd als Moeskroen destijds geen proflicentie kreeg. Lommel heeft dus schade geleden aan de licentiesaga. “In principe wordt er niet meer retroactief gewerkt. Als een competitie erop zit, wordt er niet meer op teruggekeerd. Maar in dit geval heeft de KBVB zelf misschien wel boter op het hoofd, omdat de licentiecommissie zijn werk niet grondig heeft gedaan”, verklaarde voorzitter Paul Kerkhofs.

STVV ziet net als Cercle Brugge, dat in 2015 al de strijd aanbond tegen Moeskroen, af van burgerlijke partijstelling.

bron: Belga