“Moeskroen verleent volledige medewerking”

Moeskroen verleent volledige medewerking

Voetbalclub Moeskroen zal zijn volledige medewerking verlenen aan het onderzoek van het federaal parket naar fraude. Dat zegt voorzitter Patrick Declerck. “Ik ben ervan overtuigd dat we volledig correct gehandeld hebben in het licentiedossier. “Ik schrok heel erg deze ochtend, maar de speurders hebben alle documenten gekregen die ze gevraagd hebben. Alles is in een heel serene sfeer verlopen”, aldus Declerck. “Nu laat ik het gerecht zijn werk doen. Er valt ons heel weinig te verwijten. Ik stel vast dat niemand van zijn vrijheid is beroofd of in beschuldiging gesteld. Dat is bij andere clubs, die ons de duivel aandoen, wat anders.”

De voorbije vier jaar moest Moeskroen zijn 1A-licentie telkens via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) binnenhalen. “Je gaat mij niet vertellen dat al die rechtsgeleerden zich telkens vergist hebben. Of hebben we ze allemaal omgekocht misschien?”

Het onderzoek werd al in april geopend. In juni diende KV Mechelen klacht met burgerlijke partijstelling in tegen Moeskroen en die klacht werd vervolgens aan het onderzoek toegevoegd. “Ik vermoed dat het parket gewoon dat onderzoek wilt afronden.”

“Ik ben een man met een ethiek. Dat ik telkens door het slijk wordt gehaald doet pijn”, aldus Declerck, die met de vinger wijst naar de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). “De reglementen worden alle dagen veranderd, afhankelijk van de gebeurtenissen. Men kan de club toch niet verwijten dat ze zich aanpast aan regels die men nog maar net heeft ingevoerd? Moeskroen heeft zich systematisch aangepast aan de wetgeving van de voetbalbond.”

“Moeskroen wordt altijd aangevallen door dezelfde ploegen. Ik heb vooral het gevoel dat men in Vlaanderen op dezelfde nagel blijft kloppen. Niet onlogisch: 80 procent van de Pro League is Vlaams”, aldus Declerck, die sinds twee jaar voorzitter is van Moeskroen. “Waar halen zij het recht vandaan om een vonnis elk jaar opnieuw in twijfel te trekken? We spelen voetbal met een licentie die we bekomen hebben op een volledig wettelijke manier. Ik weet niet waarom ze Moeskroen altijd aanvallen.”

Op de vraag of Pini Zahavi aan de touwtjes trekt, zoals vorige week nog maar eens bleek uit de Football Leaks, antwoordde Declerck stellig. “Volgens mij stond er P.Z. en niet Pini Zahavi. Voor het overige kan ik geen verantwoording afleggen voor wat Pierre Francois zegt. Dat is zijn zaak.”

bron: Belga