Drie mensen opgepakt na huiszoekingen bij voetbalclub Moeskroen en KBVB

Drie mensen opgepakt na huiszoekingen bij voetbalclub Moeskroen en KBVB

Naar aanleiding van de huiszoekingen bij voetbalclub Moeskroen en enkele bestuurders van de club, de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) zijn drie mensen door de federale gerechtelijke politie van hun vrijheid beroofd. Dat meldt het federaal parket. De onderzoeksrechter moet binnen de 48 uur beslissen of ze onder aanhoudingsbevel geplaatst worden. Volgens het federaal parket draait het onderzoek enerzijds rond op mogelijke valsheid in geschriften, gebruik ervan en oplichting.

“Buitenlandse maatschappijen zouden het feit aan het oog hebben onttrokken dat voetbalclub Moeskroen onder controle stond van een spelersmakelaar, de genaamde P.Z.”, aldus het federaal parket. “In België verbieden de reglementen echter dat een spelersmakelaar een voetbalclub bezit.”

“De club van Moeskroen wordt er ook van verdacht valse documenten bij de beroepsinstantie, het Belgische Arbitragehof voor de Sport, te hebben ingediend in het kader van een beroep tegen de beslissing tot weigering van de licentiecommissie. Het onderzoek heeft meer bepaald tot doel na te gaan of deze vermeende kunstgrepen het mogelijk hebben gemaakt de club van Moeskroen onwettig in divisie 1 te houden door het opzetten van een controlestructuur op de club via offshorebedrijven.”

Anderzijds heeft het dossier ook betrekking op witwassen. Voetbalclub Moeskroen wordt ervan verdacht door illegale financiering van miljoenen euro’s uit offshorebedrijven gesteund te worden. Voorlopig wil het federaal parket niet meer informatie kwijt over het onderzoek.

bron: Belga