Bergen uitgeschakeld in FIBA Europe Cup na nederlaag bij Larnaca

Bergen heeft op de vijfde van zes speeldagen in de FIBA Europe Cup nipt met 63-62 verloren op bezoek bij het Cypriotische Larnaca. De troepen van Daniel Goethals zijn door die nederlaag uitgeschakeld. De eerste helft in Cyprus was perfect in evenwicht, het stond 31-31 bij de rust. Bij het ingaan van het laatste kwart stond Bergen twee punten achter, en uiteindelijk kon het in het slot terugkeren tot op één puntje, maar niet over Larnaca gaan. De vierde nederlaag was zo een feit, ondanks de double-double van Uros Nikolic met 15 punten en 12 rebounds, de 17 punten van Chris Jones en de 12 punten van Quinton Upshur.

Op de eerste speeldag won Bergen nog van Tsmoki-Minsk, maar nadien leed het vier nederlagen op rij. De uitschakeling staat al vast, maar aanstaande dinsdag ontvangt Bergen nog het Bulgaarse Balkan voor de eer. Later woensdagavond neemt Charleroi het op tegen Istanboel BBSK, een wedstrijd die de Henegouwse club absoluut moet winnen om in het toernooi te blijven. De eerste twee van elke poule gaan door naar de tweede ronde.