Agnieszka Radwanska bergt tennisrackets op

Agnieszka Radwanska bergt tennisrackets op

Agnieszka Radwanska zet op 29-jarige leeftijd een punt achter haar tenniscarrière. Dat maakte de Poolse vandaag bekend. Ze won twintig titels, waaronder de Masters in 2015, en bereikte de finale op Wimbledon (in 2012). Haar hoogste ranking is nummer twee. “Ik wil met jullie een van de belangrijkste beslissingen in mijn leven delen”, opent Radwanska. “Vandaag, na dertien jaar competitietennis, heb ik beslist mijn carrière te beëindigen. Het was geen gemakkelijke knoop om door te hakken. Ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn, waaronder twintig WTA-titels, de WTA Championships in Singapore, een Wimbledonfinale en zoveel meer. Maar jammer genoeg kan ik niet meer trainen zoals ik het gewend ben en kan mijn lichaam het niet meer opbrengen. Ik moet rekening houden met mijn gezondheid en toegeven dat ik mijn lichaam niet meer tot de vereiste grenzen kan pushen.”

Radwanska stopt als prof maar wil wel in het tennis blijven, zegt ze. “Het is tijd voor nieuwe uitdagingen, nieuwe ideeën, hopelijk zijn die even opwindend als wat ik op de baan beleefde.”

De Poolse won tussen augustus 2007 en oktober 2016 twintig WTA-toernooien met de WTA Finals in november 2015 als hoogtepunt. Een grandslamtitel staat niet op haar erelijst. In 2012 kwam ze er het dichtst bij op Wimbledon, maar in de finale bleek Serena Williams in drie sets te sterk. Datzelfde jaar bereikte Radwanska de tweede plaats op de wereldranglijst. Vandaag is ze weggezakt naar plaats 75.

Radwanska sloeg ruim 27,5 miljoen dollar (24,3 miljoen euro) prijzengeld bij elkaar, goed voor een zevende plaats in de top tien aller tijden.

bron: Belga