Ook vandaag verstoorde vuilnisophaling in delen van Brussel

Ook vandaag verstoorde vuilnisophaling in delen van Brussel

De huisvuilophaling is ook vandaag sterk verstoord in de Brusselse gemeenten Ukkel en Elsene, rond Bockstael en in de kanaalzone. Dat komt door vakbondsacties. Ook het recyclagepark Humaniteit in Vorst heeft zich aangesloten bij de actie. Dat meldt Michel Piersoul van de liberale bond VSOA. De staking is een gevolg van de hervorming van de ophalingen. Zo werden papierophalingen van de namiddag naar de ochtend verplaatst, wat het werk voor die ploegen veel zwaarder maakt, zo legde Piersoul maandag al uit. Daarop legden de vuilnisophalers het werk neer.

Bovendien werd het recyclagepark aan de Van Praetbrug op vrijdag 2 november gesloten, nadat het personeel slachtoffer was van agressie. Het personeel vraagt al meer dan een jaar versterking om de identiteit te controleren van de bezoekers van het park, volgens Piersoul. De werknemers in het park worden namelijk regelmatig aangevallen, verbaal maar ook fysiek, door individuen die niet willen betalen om hun afval te komen deponeren.

Ook over dat probleem werd vorige vrijdag overleg gepleegd, maar er kwam maandag geen versterking opdagen voor het personeel in het recyclagepark. Omdat er maandagnamiddag opnieuw agressies plaatsvonden tegen het personeel, ging het park om 15 uur dicht. Het recyclagepark Zuid ging eveneens dicht uit solidariteit.

bron: Belga