Élysée doet kritische tweets van Trump over Macron af als bedoeld voor eigen publiek

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Élysée heeft vandaag het belang van de tweets waarin de Amerikaanse president Trump kritiek uitte op president Emmanuel Macron gerelativeerd, door te zeggen dat ze waren "bedoeld voor de Amerikanen". Officieel werd er zelfs geen commentaar gegeven over de vijf tweets over Frankrijk, die Trump twee dagen na zijn komst naar Parijs voor het eeuwfeest van Wapenstilstand de wereld instuurde.

Een presidentiële raadgever reageerde door te zeggen dat de tweets waren "bedoeld voor de Amerikanen", omdat ze anders niet in het Engels zouden zijn opgesteld. "We hoeven geen commentaar te leveren op de inhoud die bedoeld is voor zijn medeburgers", zei hij.

"Donald Trump kwam als een van de eersten aan in Parijs, en had zijn eerste gesprek voorbehouden aan president Macron. Die signalen zijn veel waardevoller dan de tweets waarvan we weten hoe en waarom ze opgesteld werden", voegde hij eraan toe. Hij zei ook nog dat de relatie tussen Macron en Trump niet altijd makkelijk is, maar voortgezet wordt.

In een van zijn tweets schreef Trump dat "het probleem is dat Emmanuel Macron lijdt onder zeer lage waarderingscijfers in Frankrijk, 26 procent, en een werkloosheidspercentage van bijna 10 procent". "MAKE FRANCE GREAT AGAIN", klonk het in een andere tweet.

Bron: Belga